NBS Nordic
Arkitekt

AART - NBS Nordic reference

”Alt hvad der har med automatisering og tidsbesparelser at gøre. Det er vi fan af.”

AART opkøbte Mangor & Nagel i 2022 og har nu kontorer i Aarhus, København, Roskilde og Frederikssund, Oslo og Stockholm. Her beskæftiger de over 300 medarbejdere, herunder Brian Priergaard Olsen som bygningskonstruktør og Jan Suhr som BIM Koordinator.

AART har tidligere haft udfordringer i forbindelse med deres beskrivelsesværktøjer, da nogle af de programmer, de brugte, ikke længere blev opdateret eller blev lukket ned, hvilket gjorde dem forældede. Derudover oplevede de et stigende fokus på digitalisering inden for byggebranchen.

Disse faktorer førte til, at AART oprettede en arbejdsgruppe med det formål at undersøge og vurdere, hvilke platforme der var på markedet, og hvordan disse kunne opfylde virksomhedens krav på den mest effektive måde. Det var i denne proces, at de fandt frem til NBS Nordic platformen, som den gang gik under navnet BIM Shark.

Vi har nu været bruger af platformen i flere år, og er stadig meget tilfredse. Vi ser positivt på den udvikling platformen har været og stadig er igennem. I følge Jan Suhr og Brian Priergaard Olsen er det de skærpede krav fra bekendtgørelser om blandt andet klassifikationer, der stiller krav om at forsimple processerne og gøre det til en integreret del af f.eks. beskrivelser og BIM-modeller.

I følge Jan Suhr og Brian Priergaard Olsen, har de brugt NBS Nordic platformen til flere af deres fælles projekter. Her fremhæver de, at det er det gode integrationssystem som er alfa og omega. Fordelen ved NBS Nordic platformen er, at hvis vi har en automatisk model i platformen, så møder vi ikke en manuel mur af data, som vi skal taste ind, og det synes jeg er rigtig godt.

”Alt hvad der har med automatisering og tidsbesparelser at gøre. Det er vi fan af.”

I følge Jan og Brian Priergaard Olsen har det været en positiv oplevelse at arbejde med platformen, og de føler, at de er blevet hørt i de erfaringer, de har haft med at bruge platformen. Det er noget af det Jan Suhr synes har været fedt at kunne være med til at præge den retning platformen bevæger sig i. En af de ting som NBS Nordic Platformen gør er at være lydhør overfor vores feedback, og vi synes at det er en fordel at kunne bevæge sig i den samme retning som resten af branchen. Brian Priergaard Olsen fra AART fortæller, at den feature hvor man kan hente produktbeskrivelser direkte ind i beskrivelser og projekter, ser de som en klar fordel.

”Vi skal udvikle os i fællesskab, og høste værdi af at vi kan arbejde så mange sammen på samme platform”

Det er i følge Brian Priergaard Olsen også noget ved at tage deres gamle beskrivelsesværktøjer til et højere og mere digitalt niveau. Når vi anvender NBS Nordic, undgår vi at arbejde i siloer, som vi ellers har tendens til. Ved at arbejde med NBS Nordic platformen har det været muligt simplificere mange af processerne i
forbindelse med et projekt og er en nem platform at arbejde i. De gør det mere tilgængeligt og kan være en fordel, når vi flere i samme virksomhed som skal til at bruge platformen i vores projekter.

”Vi har efterlyst informationen hos flere leverandører – så dovenskaben længe leve. Er der en komplet beskrivelse, som tilmed er opdateret information – så tager vi jo den”

For os er det en klar fordel, da vi føler os mere sikre på, at oplysningerne, vi gør brug af, er den nyeste opdateret information om produktet og dets specifikationer, idet der er skrevet af producenten selv.

NBS Nordic platformen er klart et arbejdsredskab, som vi mener er godt at bruge. Skal man blot nævne nogle af fordele ved platformen, så er det jo blandt andet, at det er gratis. Derudover ser vi det også som en klar fordel, at vi kan arbejde med platformen ud fra den metodefrihed, som vi arbejder under i AART. Det vil sige, at vi får mulighed for at udvikle vores eget bibliotek i platformen.

Det gør også, at man som virksomhed kan stille nogle specifikke krav til, hvordan man kan bygge platformen op som man har, som gør at en evt. tegnestue kan have nogle faste retningslinjer de arbejder under.

”Fordelen kan være, at man har tilgang til alle projekter der er udarbejdet på tværs af alle kontorer. Det er fedt, at alt er samlet ét sted. Det er en klar gevinst”

I følge Jan Suhr, laver de ofte beskrivelser og skabeloner ud fra tidligere arbejde. Hvilket gør at det kan være meget tidskrævende at finde frem til og ligeledes tidskrævende at sætte dem ind i forskellige systemer.

  1. OM AART:AART, tidligere kendt som Mangor & Nagel, er en arkitektvirksomhed med mere end 75 års erfaring i branchen. Virksomheden beskæftiger sig med alle grene af arkitektur herunder, nybyggeri, boliger, sygehuse, skoler, renovering, landskabs arkitektur og meget mere.

    Du kan læse mere om AART
    her:https://aart.dk/