NBS Nordic
Arkitekt

NBS Nordic - Reference Ekas Rådgivende Ingeniører A/S

Ekas rådgivende ingeniører bruger NBS Nordic til at strømline sine arbejdsgange både internt og med eksterne samarbejdspartnere.

Med en historie der strækker sig tilbage til 50’erne, har ekas rådgivende ingeniør udviklet sig inden for rådgivende ingeniørarbejde. Implementeringen af NBS Nordic er et eksempel på deres engagement i at forbedre deres nuværende arbejdsprocesser. Ekas rådgivende ingeniører (Frem over i denne reference nævnt som ekas) er stiftet tilbage i 1958, har opbygget en stærk position på det danske marked inden for ingeniørrådgivning.

Ekas beskæftiger sig primært med rådgivning, der involverer eksisterende bygninger i form af tilstandsvurderinger, renoveringer og ombygninger. Virksomheden består af ingeniører- og bygningskonstruktører, som laver alt fra helhedsplaner, tagrenoveringer til vinduesfacaderenoveringer og installationer.

Beskrivelser – hjertet af arbejdsprocessen

Beskrivelsesarbejde er en kernekomponent i ekas daglige drift. Fra helhedsplaner til tilstandsrapporter og andre relevante dokumenter, er der meget beskrivelsesarbejde involveret, og det kræver tid og præcision. Det er her ekas mener, at NBS Nordic spiller ind som et værdifuldt værktøj. De tilbyder en effektiv løsning til at standardisere og gemme dokumenter i et intuitivt bibliotekssystem. NBS Nordic har dermed været med til at strømline denne proces. På den måde kan ekas medarbejdere hurtigt og effektivt tilgå og genbruge de nødvendige dokumenter og følge med i, hvor langt man er kommet i et projekt. Dette er med til at spare både tid og ressourcer og medvirker til, at alle i organisationen altid har adgang til den nyeste og mest opdaterede version.

Vi har brugt platformen på en del forskellige helhedsplaner, hvor vi har lavet beskrivelser. Derudover har vi også lavet standardbeskrivelser og andre dokumenter den vej igennem, som vi kan genbruge. – Jens Lauridsen, ekas rådgivende Ingeniør.

Styrkelse af tværfagligt samarbejde

Med en mangfoldig gruppe af fagfolk under ét tag og et stadig voksende behov for samarbejde med eksterne interessenter er det afgørende for ekas at kunne skabe de optimale rammer for det tværfaglige samarbejde. Her har NBS Nordic også vist sit værd. Ved at tilbyde et centralt sted for dokumentdeling, som andre kan få adgang til, har platformen bidraget til at styrke ekas samarbejde med sine samarbejdspartnere. Ved at bygge bro mellem ekas og eksterne arkitekter har NBS Nordic bl.a. forbedret harmoniseringen af de projekter de samarbejder om og muliggjort en nemmere udveksling af dokumenter og informationer.

Vi har brugt det sammen med nogle arkitekter, hvor vi har fået overført deres forsider og måde at stille tingene op på via NBS Nordic. Så der har vi også brugt platformen i et tværfagligt aspekt. – Jens Lauridsen, ekas rådgivende Ingeniør.

En ny standard for effektivitet

Der er ikke så meget bøvl med opdateringer, som når man sidder i et Word dokument, og det er jo meget rart, når man sidder og arbejder på en gammel tilstandsrapport som vi tidligere har lavet i Word, så der er vi meget glade for, at det foregår i NBS Nordic i stedet for. – Jens Lauridsen, ekas rådgivende Ingeniør.

Udover beskrivelsesarbejdet og det tværfaglig samarbejde oplever ekas også en markant forbedring i opdateringsprocessen af dokumenter, hvilket er en anden udfordring/bekymring, som ekas tidligere har bøvlet med. Med NBS Nordic er bekymringer om forældede versioner, opsætningsdelen eller fragmenteret kommunikation et overstået kapitel. Alt er samlet ét sted, hvilket gør hele arbejdsprocessen hurtigere og mere effektivt. Det er en ny standard for effektivitet, som ekas ikke kan se bort fra.

Det er hvert fald mere enkelt i forhold til opsætningsdelen. Sådan noget med afsnit har der altid været lidt bøvl med. Der gad jeg godt, at NBS Nordic havde været der for 10 år siden – Jens Lauridsen, ekas rådgivende Ingeniør.

Ekas’ erfaringer med NBS Nordic har også fået dem til at anbefale deres samarbejdspartnere og underleverandører til at bruge platformen for bl.a. at optimere samarbejdet endnu mere. Dette vidner ikke kun om NBS Nordics effektivitet, men også om ekas engagement i at opbygge et stærkere arbejdsfællesskab med sine samarbejdspartnere.

Vi har allerede lavet en anbefaling til NBS Nordic og hjulpet en i gang. Vi har en del underrådgivere på EL, og der er én af dem, der er gået i gang med at bruge NBS Nordic, fordi vi har sagt til ham, det er en god idé, så vi kunne arbejde bedre samen om tingene. – Jens Lauridsen, ekas rådgivende Ingeniør.

Valget af NBS Nordic har ikke kun været en investering i teknologi, men en investering i fremtiden for deres virksomhed. Ved at strømline arbejdsgange, styrke samarbejde og hæve standarden for effektivitet har dette partnerskab skabt et fundament for, at ekas kan fortsætte med at gøre, hvad de gør bedst – på en mere lønsom måde.

Læs mere om Ekas rådgivende ingeniører på deres hjemmeside eller LinkedIn.