NBS Nordic
hero-nbs-visning af LCA bibliotek

Gratis LCA beregner

Med vores gratis LCA værktøj, som indeholder alle de krævede faser, kan du lave dine LCA beregninger hurtigt og enkelt i NBS Nordic platformen.

Book en gratis demo med en af vores specialister

Model af LCA cyklus Kilde-LCA-Byg-https://old.lcabyg.dk

Hvad er en LCA beregning?

LCA står for Life Cycle Assessment (livscyklusvurdering). LCA er en vigtig metode til at vurdere miljøpåvirkningen af et produkt eller en tjeneste fra vugge til grav. Det er en måde at analysere og vurdere de miljømæssige konsekvenser af et produkt på tværs af hele dets livscyklus, fra råvareudvinding til bortskaffelse.

En LCA beregning giver en omfattende vurdering af produkters miljøpåvirkning, som kan være med til at identificere muligheder for at reducere miljøbelastningen og fremme en mere bæredygtig fremtid.

Er du interesseret i at lære mere om hvordan du beregner LCA og eller hvordan du laver en LCA analyse på dit projekt, så kan du oprette en bruger her

Opret mig som bruger på NBS Nordic
nbsnordic-lca-modul

LCA analyse 

Med NBS Nordic får du et gratis integreret LCA værktøj som du kan bruge til dit projekt materiale. Vores LCA værktøj kan hjælpe dig med at lave LCA beregninger med få klik.

I de tidlige faser af et projekt er det vigtigt at træffe beslutninger, der vil have stor indflydelse på den endelige livscyklusanalyse (LCA). For at sikre, at alle de involverede kan få et indblik i LCA på projektet, er det nødvendigt at indarbejde kravet i projektets beskrivelser og resten af projektmaterialet. 

Værktøjet er med til at sikre, at du overholder alle de krav og krævede faser som der fremgår af bygningsreglementet. Derudover kan du lave LCA analyser for at se hvilket klimaaftryk netop dit projekt har.

 

lca-visning af modul

Løbende opdateringer på dit projekt og direkte eksport

NBS Nordic kan lave en synkronisering af mængder fra bygningsdelsjournalen/BIM-modeller. Det er ligeledes muligt at bruge generisk LCA-data, egen LCA data eller EPD'er fra ECO Platform. Du har mulighed for at lave en direkte eksport af din data til LCAbyg og Excel.

Du kan løbende holde styr på LCA beregningen ved at have dem i vores LCA værktøj, da de opdateres løbende. Derved får du et integreret modul, som tager udgangspunkt i resten af dit projektmateriale og giver dig et overblik over hvilket CO2-aftryk (GWP-værdier) projektet har.

Herfra kan de involverede i projektet se LCA beregningerne og foretage en deres analyse.

Internt bibliotek over LCA bygningsdele

Internt bibliotek over LCA bygningsdele

Der kan oprettes et internt bibliotek over egne "LCA bygningsdele", så alle i projektet har adgang til relevante data. Det er vigtigt at undgå at arbejde i siloer og undgå at have en LCA specialist som en flaskehals i processen.

En nem og enkel tilgang til LCA analyse er vigtig, selvom det ikke altid er muligt at opnå 100% præcision. Samlet set kan en effektiv tilgang til LCA bidrage til en mere bæredygtig udvikling af et projekt.

LCA analyse - hvordan gør man?

Vil du vide mere om, hvordan en LCA beregning ser ud og hvordan du selv laver en? - så opret dig gratis på NBS Nordic og kom i gang med at bruge vores LCA beregner allerede i dag.

Hvis du er interesseret i at lære mere om NBS Nordic's LCA værktøj så kan du se vores tidligere webinarer omkring LCA værktøjet og LCA kravene

Se tidligere webinarer omkring LCA-krav her
... Det er ikke altid muligt at finde gode repræsentative data for et produkt eller materiale. Hvis data med stor indflydelse på resultatet er af lav kvalitet, vil resultatet af analysen således også blive af lav kvalitet.
Citat fra LCA for bygninger
– Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet

Mere end 3.600 virksomheder på verdensplan bruger NBS til at udarbejde specifikationer.

Vil du vide mere om vores LCA værktøj eller dine fordele med NBS Nordic?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig!