NBS Nordic

Fokusér på beskrivelserne og du får klassifikationen automatisk

Vi har set hvordan der i dag findes værktøjer, som påstår at de kan ”klassificere” dine bygningsdele, men hvad er klassifikation uden et formål værd?

Med NBS Nordic har klassifikationen det klare formål at binde (BIM)model, beskrivelser og tilbudsliste sammen. Få styr på dine beskrivelser og klassifikationen klares automatisk. Det kan vi gøre, fordi det nu er samlet i ét værktøj. Du kan nu overholde alle krav om klassifikation, uden at det bliver en opgave i sig selv. Du kan tilmed benytte CCS, BIM7A , SfB eller din egen klassifikation.

Hos NBS Nordic har vi fokuseret på at blive rigtig gode til at håndtere beskrivelser og koble dem til (BIM)modellen. Vi vil faktisk påstå, at vi har markedets bedste løsning til at koble beskrivelserne direkte med modellen.

Vi har vist hvordan du kan synkronisere mængder fra modellen og hvordan klassifikation kan gøres til en naturlig del af processen, så det ikke bliver en opgave i sig selv. Vi har vist hvordan du simpelt kan sikre dig at bygningsdele er beskrevet og meget mere.

I har taget godt imod version 1(af den tidligere BIM Shark platform) og vi har fået utrolig fin feedback, men selv er vi endnu ikke helt tilfredse endnu. Vi kan gøre det endnu bedre.

I NBS Nordic har vi bygget videre på version 1, sådan at NBS Nordic ikke længere ”bare” er (BIM)beskrivelser, men et reelt projektstyringsværktøj.

Vi har forbedret beskrivelsesdelen på en række områder, så du endnu lettere kan arbejde med arbejdsbeskrivelser. Vi har fokuseret på, at det skal være nemmere at arbejde med den projektspecifikke del. Det vil sige, at vi har delt bips’ beskrivelser op i to dele; kapitel 1-3, der nu fremgår som en selvstændig del samt x antal bygningsdele indsat efter ønske (kapitel 4). Hvilke bygningsdele og deres tilhørende opsætning af kapitel styres centralt fra vores nye bygningsdelsdatabase. Klassifikationen, som overføres automatisk til (BIM)modellen, kan også styres fra bygningsdelsdatabasen.

Med BIM Shark bygningsdelsoversigt kan du nu styre alle dine bygningsdele ét sted fra. Klassifikationen kan baseres på CCS, BIM7A, SfB m.fl. Den overføres automatisk til modellen. Mængder sendes retur baseret på klassifikationenMed NBS Nordic bygningsdelsoversigt kan du nu styre alle dine bygningsdele ét sted fra. Klassifikationen kan baseres på CCS, BIM7A, SfB m.fl. Den overføres automatisk til modellen. Mængder sendes retur baseret på klassifikationen.

Du kan vælge at generere en tilbudsliste baseret på dine bygningsdele. Du kan oprette så mange ark du har brug for, men du kan kun tilføje hver bygningsdel én gang. Ændrer mængden sig slår det selvfølgelig igennem alle steder i såvel bygningsdelsoversigten, tilbudslisten og eventuelle beskrivelserDu kan vælge at generere en tilbudsliste baseret på dine bygningsdele. Du kan oprette så mange ark du har brug for, men du kan kun tilføje hver bygningsdel én gang. Ændrer mængden sig slår det selvfølgelig igennem alle steder i såvel bygningsdelsoversigten, tilbudslisten og eventuelle beskrivelser.

Alle data for den pågældende bygningsdel kan nemt synkroniseres med Revit, hvorved vi sender mængden tilbage til BIM Shark. BIM Shark kan også selv oprette et link til den eller de beskrivelser, der indeholder bygningsdelenAlle data for den pågældende bygningsdel kan nemt synkroniseres med Revit, hvorved vi sender mængden tilbage til NBS Nordic. NBS Nordic kan også selv oprette et link til den eller de beskrivelser, der indeholder bygningsdelen.

Vi har indarbejdet ”generiske” opmålingsregler i den kommende version, så du ikke behøver at bruge tid på manuel opsætning. Opmålingsreglerne er et at de områder, hvor vi meget gerne vil have din feedback, da den praktiske anvendelse af opmålingsregler er meget forskellig fra firma til firma, og derfor svær at standardisere 100 % på nuværende tidspunkt.

Vi er ved at lægge sidste hånd på vores tilbudsliste modul, som vi vil fortælle meget mere om i et kommende blogindlæg.