NBS Nordic

Skab et simpelt og hurtigt overblik – Solibri mouse over tip

Der er gode nyheder i vente og du kan godt glæde dig. Da det godt kan tage lidt tid at komme op i gear efter en god lang sommerferie, starter vi ud et par små tips til at gøre din hverdag med NBS Nordic endnu nemmere.

I dette tip viser vi hvordan du kan gøre det endnu nemmere at springe fra en IFC-model i Solibri direkte til de tilhørende bygningsdelsbeskrivelser. Beskrivelserne er tilmed tilgængelige for alle, både rådgiver og entreprenør, uden at man skal huske besværlige kombinationer af login og koder.

Solibri har et af markedets bedste programmer til håndtering af IFC-filer. Solibri Model Checker kan bruges til bl.a kollisions- og konsistenskontrol og deres gratis viewer kan bruges til at kontrollere resultaterne samt åbne IFC-filer. IFC er ofte et krav ved et “udbud med mængder”.

Start med at åbne IFC-filen i Solibri Mode Viewer. Når modellen er åben kan du holde musen over en bygningsdel og få en lille informations boks frem. Boksen gør det nemt og hurtigt at få de basale informationer om en bygningsdel af vide.

For at tilpasse informationerne i boksen skal du åbne File->Settings->3d… og åbne fanebladet Info. For at tilføje nye egenskaber til infoboksen skal du trykke på “Add a New Row”For at tilpasse informationerne i boksen skal du åbne File->Settings->3d… og åbne fanebladet Info. For at tilføje nye egenskaber til infoboksen skal du trykke på “Add a New Row”.

Et lille tip kan være at ændre “Presentation Time in Seconds”, sådan at du har lidt længere tid til at læse de ekstra informationer i infoboksenEt lille tip kan være at ændre “Presentation Time in Seconds”, sådan at du har lidt længere tid til at læse de ekstra informationer i infoboksen.

Rækken viser ikke helt de egenskaber vi ønsker, så vi må tilpasse den yderligere ved at klikke på den lille firkant med de tre prikker.

Alle BIM Sharks parametre ligger som standard i det Property Set der hedder “Identity data”Alle NBS Nordics parametre ligger som standard i det Property Set der hedder “Identity data”. Vi vælger derfor “Identity data” og i “Property Name” kan vi nu vælge hvilke egenskaber du vil have med. I eksemplet her tager vi kun “NBS Nordic Dokument Link” med, men du kan fx også tage NBS Nordics klassifikationskode, tag osv. med.

Du kan tilføje lige så mage parametre som du har behov forDu kan tilføje lige så mage parametre som du har behov for. Hvis IFC, filen består af flere modeller og discipliner kan det fx være en god ide at tilføje et parameter, så det tydeligt fremgår hvor en bygningsdel stammer fra.

Nu er det nemt og hurtigt at få et simplet overblik over modellen.Nu er det nemt og hurtigt at få et simplet overblik over modellen.

Du kan hente Solibri fra Solibris egen hjemmeside:
https://www.solibri.com/products/solibri-model-viewer/