NBS Nordic
Arkitekt

Friis Andersen Arkitekter

Friis Andersen Arkitekter har siden 1909 beskæftiget sig med byggeri, planlægning og rådgivning fra deres tegnestue. Tegnestuen har hovedkontor i Nykøbing Falster og et mindre kontor i København, hvor de i dag er ca. 36 ansatte.

Virksomheden Friis Andersen Arkitekter har siden 1909 beskæftiget sig med byggeri, planlægning og rådgivning fra deres tegnestue. Tegnestuen har hovedkontor i Nykøbing Falster og et mindre kontor i København, hvor de i dag er ca. 36 ansatte.

 

NBS-nordic-reference-friis-andersen-arkitekter-logo

Casper Brøndum Hammer, bygningskonstruktør hos Friis Andersen Arkitekter, stiftede allerede bekendtskab med NBS Nordic (tidligere BIM Shark) under sin uddannelse. Derfor var det helt naturligt for Casper at præsentere NBS Nordic platformen for sine kolleger. De blev hurtigt enige om, at de havde behov for et program, som kunne samle og skabe bedre styring i forhold til beskrivelser og bygningsdele på et projekt. På baggrund af sit kendskab vidste Casper, at NBS Nordics platform kunne imødekomme deres ønsker.

På daværende tidspunkt havde Friis Andersen Arkitekter flere virksomheder ude for at fortælle om andre produkter/løsninger - men det endelig valg faldt på NBS Nordic da de mente, at det var den bedste løsning for dem.

Alle moduler samlet ét sted, og især med den seneste tilføjelse af LCA-beregneren så føler vi, at vi får en komplet pakkeløsning. Vi synes ikke at de andre muligheder der findes, kan tilbyde det NBS Nordic kan samt at den er simpel at tilgå. Det er derfor den bedste løsning for os lige nu.

Brug af platformen og dens funktioner

Ifølge Casper Brøndum Hammer gør han og hans kollegaer stort set brug af alle platformens moduler og funktioner i deres daglige arbejde. På nuværende tidspunkt prøver vi faktisk at bruge NBS Nordic på alle vores projekter. Der er måske nogle projekter, hvor vi kun bruger dele af platformen. Her kommer det meget an på, hvilke personer der sidder på det pågældende projekt. Casper og hans to nærmeste kollegaer, som sidder i samme position som ham, bruger alle moduler og funktioner i platformen siger Casper Brøndum Hammer.

Ved at bruge NBS Nordic, får vi et større overblik over f.eks. bygningsdele i et projekt og over hele projektet. Det er rart, at alt er samlet ét sted, og vi har også løbende fundet flere forskellige måder at bruge platformen på i vores arbejde. Tidligere har vi mest brugt det til at styre vores renoveringssager fortæller Casper.

Brugen af NBS Nordic platformen har været meget gavnlig i vores renoveringssager, da vi kan styre processerne meget bedre og hele tiden bevare overblikket over bygningsdelslisterne. På den måde sikrer vi, at der ikke går information tabt undervejs.

Dertil fortæller Casper, at når han opretter bygningsdele, så har hans kollega mulighed for at gå ind og kigge på dem og tilføje dem til deres beskrivelser. Og ved at linke bygningsdelene oprettet i NBS Nordic, med Revit bygningsdelene, så kommer informationen med i bygningsmodellen og over på tegningerne.

Jeg ville helt bestemt anbefale andre at bruge NBS Nordic. Det er den bedste løsning lige nu synes jeg!

Vi valgte NBS Nordic fordi det er den platform der kom tættest på at få samlet mest muligt ét sted, efter vores mening. For os i Friis Andersen Arkitekter er det meget vigtigt, at der ikke går noget information tabt undervejs. Derudover er det rart, når vi skal sidde og typekode, at det er noget der sker automatisk. Jeg vil helt sikkert anbefale NBS Nordic, hvis nogen spurgte mig.

Casper Brøndum Hammer, Bygningskonstruktør – Friis Andersen Arkitekter

Læs mere om Friis Andersen Arkitekter på deres  hjemmeside eller Instagram.