NBS Nordic

3 grunde til, hvorfor du bør lave BIM i clouden

Vi bliver ofte spurgt, hvad forskellen/fordele/ulemper er mellem client og cloud. Derfor har vi lavet dette blogindlæg, hvor du får 3 gode grunde til, hvorfor du bør vælge en cloudløsning til at håndtere din BIM-model, bygningsdele og beskrivelser.

1: Altid tilgængeligt og opdateret

Om du sidder på et hotel, er hos din virksomhed eller hjemme i privaten, vil en applikation i clouden altid være tilgængelig.

Der er ingen installation, og de fleste cloudløsninger kræver blot, at du logger ind på en hjemmeside. Dertil kommer, at applikationen altid er opdateret, uden at du skal gøre noget.

Det giver nye muligheder – fx for at have realtid data med til møder eller med på byggepladsen på en tablet.

2: Data er omgående tilgængelig hos samarbejdspartnere og kolleger

Er du vant til at opbevare dine klassifikationskoder i et regneark og dine byggebeskrivelser i hvert sit dokument, som genbruges og tilpasses fra gang til gang?

Så kender du måske til at skulle sende opdaterede filer frem og tilbage, eller at du og dine kolleger ikke kan rette i en skabelon på samme tid.

I NBS Nordic er opdateringer tilgængelige hos dine kolleger og samarbejdspartnere med det samme, og det er muligt for flere personer at rette i både projekter, beskrivelser og tilbudslister samtidig. Standardafsnit kan genbruges og dokumenter kan sammensættes i afsnit efter behov.

3: Cloudløsninger er hurtige

Cloudløsninger er (som regel) en del hurtigere, end en almindelig arbejdscomputer.

Lokalt installerede programmer vil være påvirkede af, hvilke øvrige opgaver arbejdscomputeren skal udføre. Uanset hvor mange programmer, arbejdscomputeren skal trække, vil opgaver, der lægges til processering i en cloudløsning, ikke blive påvirket af dette, da det er en række eksterne servere, der skal fuldføre forespørgslen.

Ligeledes har en arbejdscomputer en ressourcebegrænsning, hvorimod en cloudløsning oftest vil være en del af et autoskalerbart setup, som selv tilføjer flere ressourcer, hvis det er nødvendigt. Med andre ord: der vil altid være ressourcer nok! Og handlinger vil altid kunne udføres hurtigt.

Som andre cloudløsning leverandører, har vi hos NBS Nordic også en interesse i, at brugeren ikke skal vente. Hurtige applikationer giver glade brugere.

BIM i clouden

Dette bør du også overveje

Hvor havner vores data?

Når du vælger en cloud løsning, bør du være sikker på, at jeres data ikke havner hos en 3. part, som du ikke er indforstået med.

Er du i tvivl, så spørg din software leverandør. Skriver du til os på hello@nbsnordic.dk, kan vi sende en komplet redegørelse af vores hosting forhold. Så kan du både være sikker på, at vores cloudløsning lever op til jeres egne krav såvel som eventuelle sikkerhedsstandarder, I er underlagt at følge.

Er jeg sikret mod datatab?

En anden ting, som du bør vide, er, om du er sikret mod datatab. Dette gælder både ved lokale installationer og ved cloudløsninger. Har du dine data lokalt i dag, har du eller din lokale systemadministrator formentlig en procedure for backup. Men har din cloudleverandør også det?

NBS Nordic tager backup op til 1 gang om dagen afhængig af din valgte løsning, og har indbygget mulighed for at eksportere data om fx bygningsdele eller dokumenter, hvis du ønsker din egen kopi.

Konceptet har derudover en naturlig indbygget redundans, da de mange integrationer med NBS Nordic gør, at det meste information også ligger i de integrerede programmer.

Så, passer en cloudløsning til os?

Som bemærket ovenfor, er der ved valg af cloudløsning flere ting, der skal overvejes. Men hvis jeres krav kan opfyldes, er der mange fordele at hente og tid at spare for de personer, der arbejder med BIM i jeres virksomhed